Магазин

Колку пари крие Candy Crush Saga?

Колку пари крие Candy Crush Saga?

Стотина милиони луѓе ширум светот се „навлечени“ на видео ограта Candy Crush Saga, а компанијата „Кинг“, која што стои зад нејзе наскоро ќе стане нов хит на Берзите.

Најголемата IPO и IT индустрија по „Фејсбук“ нема повеќе да биде од сфетата на „сериозниот“ софтвер, туку дел од забавната индустрија, која што бележи вртоглав раст во последните години.

„Кинг“ објави нови податоци, кои на потенцијалните вложувачи им најавуваат дека појавувањето на берза ќе биде „тежок“ дури 7,6 милијарди долари, односно акциите ќе вредат меѓу 21 и 24 долари.

Иако IT индустријата има многу специфичности, аналитичарите сметаат дека во овој случај профитот на компанијата нема да се доведе во прашање.