Македонија

Еве уште колку продолжени викенди следуваат

Еве уште колку продолжени викенди следуваат
Еве уште колку продолжени викенди следуваат

По 2 август-Илинден, следува уштe еден продолжен викенд. На 28 август (петок) е празникот Голема Богородица.

Празници до крајот на годината:

8 септември (вторник), Ден на независноста

11 октомври (недела), Ден на народното востание, односно 12 октомври (понеделник) е
неработен ден

23 октомври (петок), Ден на Македонската Револуционерна Борба

8 декември (вторник), „Св. Климент Охридски”