среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 45

Колку струја троши полначот за мобилен?

Колку струја трошат полначите за мобилен, лап-топ или таблет? Дали ќе заштедиме електрична енергија и пари ако ги исклучуваме по употребата?

Поврзани вести

Колку струја трошат полначите за мобилен, лап-топ или таблет? Дали ќе заштедиме електрична енергија и пари ако ги исклучуваме по употребата?

Еден од странските портали наменети за ИК технологијата се позанимавал со ова прашање и со помош на мерач за струја добил конкретни податоци.

Мерниот инструмент…

Најчитани вести