понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 2

Командантот на Копнените сили на САД за Европа во посета на АРМ

Во дводневна официјална посета на Македонија и АРМ, престојува командантот на Копнените сили на САД  за Европа, генерал-потполковник Фредерик Бен Хоџис, соопшти ГШ на АРМ.

арм

Поврзани вести

За време на престојот, генерал Хоџис ќе има средби  со министерот за одбрана Зоран Јолевски и со неговиот домаќин началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски.

Теми на разговор ќе бидат учеството на заеднички вежби и обука меѓу АРМ и Копнените сили на САД за Европа, како и учество на АРМ на меѓународните вежби поддржани од Копнените сили на САД за Европа во 2017 година.

Најчитани вести