Македонија

Компанија од Киев ќе инвестира во Македонија, нови 150 работи места

Компанија од Киев ќе инвестира во Македонија, нови 150 работи места

Компанијата „Енергиа“ ќе отвори нов производствен погон во близина на Скопје, а инвестицијата е вредна околу 18 милиони долари и ќе донесе нови 150 работни места.

Планот се состои од изградба на фабрика за производство на „окси“ (OXI) системи за прочистување на водата.

Фабриката ќе биде изградена во близина на Скопје.

Изградбата на фабриката ќе почне оваа година, а се очекува со работа да почне кон средината на 2015 година.