Магазин

Концерт на реномирани џез музичари од САД во Штип

Концерт на реномирани џез музичари од САД во Штип

Факултетот за музичка уметност подготвува концерт со најреномираните џез музичари од Соединетите Американски Држави. Концертот е во соработка со Универзитетот на Калифорнија – Лос Анџелес (UCLA), а ќе се одржи во Мултимедијалниот центар на УГД, на 6 мај (вторник), во Мултимедијалниот центар на УГД во Штип.
Настапуваат Џејмс Њутн – флејта,  Дејвид Вилсон – саксофон, Зак Рамејсиер – труба, Масаи Марселин – тромбон, Јона Левин – тромбон, Кифер Шеклфорд – пијано, Форест Мичел – тапани, Ерик Шибоски – бас.

Концертот ќе започне во 20.30 часот, а влезот е слободен.

Воедно, на 5 и 6 мај, со почеток во 10 часот, гостите од САД ќе одржуваат работилници во Мултимедијалниот центар на УГД во Штип за сите заинтересирани студенти.