Македонија

Кондово, Шутка и Сарај без струја во петок

Кондово, Шутка и Сарај без струја во петок

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информира дека во петок, 13.06.2014 година, без електрична енергија ќе бидат дел од населените места Шутка, Сарај и Кондово.

Улиците Волт Дизни и Диме Мечето, во општина Шуто Оризари без електрична енергија ќе бидат во периодот од 9 до 15 часот. Во истиот период без струја ќе бидат жителите на Кучевиште, како и на улиците 1, 2, 3, 4 и 5 во селото Грчец.
Жителите на Кондово без електрично напојување ќр бидат во периодот од 8:30 до 15:30 часот.

Од ЕВН информираат дека жителите нема да имаат напојување со струја поради технички зафати на електро-системот.