Македонија

Корисниците од повеќе скопски населби во понеделник без струја

По добиеното известување од  ЕВН Македонија АД, РЦУК на Град Скопје ги известува граѓаните дека поради технички зафати во електро-мрежата на ден 05.09.2016 година  ( понеделник  ), без електрична енергија ќе останат:

  • во време од 09:00 ДО 11:30 часот корисниците од делови од улиците Бул. Илинденска, Бул. Св. Климент Охридски, ул. Ленинова, ул. Коста Веселинов и ул. Орце Николов. ( општина Центар )
  • во време од 09:30 до 15:00 часот корисниците од делови од улиците Тиранска, Пелинцее, Лазо Димовски – Ошенски, Пекљане, Шарпланинска, Борис Бојаџиски, Антон Чехов, Лука Геров и Моцартова. ( општина Ѓорче Петров )
  • во време од 10:00 до 16:00 часот корисниците од Планинарскиот Дом Караџица, хотел Принцес, воените објекти на Солунска Глава, селата Палиград и Алдинци, населбата Мала Река и делот од месноста Преслап кон Солунска Глава. ( општина Студеничани )