Македонија

Корисниците од повеќе скопски општини во понеделник без струја

По добиеното известување од  ЕВН Македонија АД, РЦУК на Град Скопје ги известува граѓаните дека поради технички зафати во електро-мрежата на ден 25.07.2016 година ( понеделник ), без електрична енергија ќе останат:

  • во време од 09:00 до 12:00 часот корисниците од дел од ул. Малешевска и дел од ул. Филип Кљаиќ. ( општина Кисела Вода )
  • во време од 09:00 до 09.30 часот дел од селата Патишка Река, ХПП Хидро, Држилово, Елово, Црн Врв, Осинчани, Малчиште, село Јаболци, Јасен ловиште, Нова Брезница,  Сателитски центар, Рудопроект.(опш.Сопиште);
  • во време од 09:00 до 16.00 часот дел од с. Патишка Река, ХПП Хидро, с. Држилово, с. Елово, с. Црн Врв, с. Осинчани, и  с. Малчиште.(опш.Сопиште);
  • во време од 15:30 до 16.00 часот дел од селата Патишка Река, ХПП Хидро, Држилово, Елово, Црн Врв, Осинчани, Малчиште, село Јаболци, Јасен ловиште, Нова Брезница,  Сателитски центар, Рудопроект.(опш.Сопиште);