сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Косовците низ Србија ќе патуваат со зелени картони

Осигурувањето за возилата, кои преминуваат од Косово во Србија и обратно, од 1 јануари 2015 година ќе биде наплатувано по значително пониски цени.

sr

Последни вести

Граѓаните на Косово кои патуваат низ Србија ќе патуваат со зелени картони, бидејќи како што рече Рахим Пацоли, шеф на техничкиот тим за патничко осигурување, во Брисел неодамна е постигнат договор на Белград и Приштина, објави МИА.

– Европскиот совет на Бирото за осигурување се согласи косовските осигурителни компании да имаат буџет од три милиони евра – додаде Пацоли, наведувајќи дека фондот ќе го обезбеди една европска држава која гарантира сериозност на косовските компании.

Осигурувањето за возилата, кои преминуваат од Косово во Србија и обратно, од 1 јануари 2015 година ќе биде наплатувано по значително пониски цени.

Најчитани вести