понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 15

Косовската полиција деактивира бомба пред доаѓањето на Србите во манастирот Света Тројца

Kosovska-policija-527

Последни вести

Косовкста полиција денеска спречи голема трагедија во селото Мушутиште во општина Сува Река.

Полицијата денеска активирала експлозивна направакои непознати лица ја ставиле во селото во кое денеска раселените Срби доаѓаат во разрушениот манастир Света Тројца да го одбележат празникот.

Командирот на косовкста полиција потврди дека утрово нешто пред доаѓањето на Србите е деактивирана бомба. Околу стотина Срби денеска дојдоа во придружба со полицја и специјалци во разрушениот манастир Света Тројца во селото Мушутиште за да го одбележат празникот.

Најчитани вести