среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Костадиновски: Откуп има и се почитуваат правилниците за квалитет на оризовата арпа

Јас жалам што дополнителниот заменик министер се препознал најверојатно со некој од откупувачите и навистина жалам доколку имале некоја одредена шема или договор се со цел да се создаде незадоволство и одредена паника кај оризопроизводителите, со тоа што ќе се девалвира маката и трудот при продажбата на оризот, изјави заменик министерот за земјоделие Ванчо Костадиновски.

арпа

Поврзани вести

-Можевме да видиме во овие неколку дена дека тој  нема воопшто никакви познавања од оваа материја, сите оние кои што ги исполнуваат условите, а  јас сум информиран од страна на здружението на земјоделци дека постојат и оние што откупуваат редовно и тие ги почитуваат и правилниците за квалитет на оризовата арпа и соодветно го прифаќаат согласно квалитетот кои го поседува оризот кои што го произвеле земјоделците, вели Костадиновски.

Најчитани вести