Македонија

Костадиновски: Секогаш се трудиме да им излеземе во пресрет на земјоделците

Костадиновски: Секогаш се трудиме да им излеземе во пресрет на земјоделците

Кога станува збор за земјоделието, Владата на Република Македонија има само примери на она што значат позитивни бомби, отвореност, комуникација, за разлика од настапите на опозицијата кои се исполнети со ароганција.

Ова во своето обраќање во кампот на Чуварите на демократијата го посочи Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Ванчо Костадиновски.

-Нам настапот секогаш ни е отворен, флексибилен секогаш сме расположени за нови идеи. Се она што ќе ни го укажат се трудиме да го прифатиме, да можеме да го прилагодиме на нивните потреби и секогаш со нови и нови мерки да им излегуваме во пресрет. Затоа што ние сме избрани од граѓаните, истакна Костадиноски.

Целиот говор на заменик министерот можете да го погледнете на следниот линк: