недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 8

Костадиновски: Со враќањето во селата ќе се има и поголеми приходи за земјоделците

Враќањето на луѓето во селата, ќе се зголеми и севкупното земјоделско производство, објасни заменик министерот за земјоделство Ванчо Костадиновски во дебатната емисија на ТВ Нова.

Vancho-Kostadinovski-640x360

Поврзани вести

-Ќе има повисоки приходи и за земјоделството и генерално во делот на учеството на земјоделското производство во бруто домашниот производ и на тој начин да овозможиме оние коишто ќе се вратат на село, покрај тоа што би ги користеле овие мерки, да имаат поквалитетен род, поголема продуктивност и подобри приходи, рече Костадиновски.

Најчитани вести