петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

„Костал“ ќе почне со производство во Македонија

Германската компанија Костал денеска ќе го означи почетокот на производството во Македонија.

132437710

Поврзани вести

Капацитетот е лоциран во Охрид, како браунфилд инвестиција во поранешен ЕМО во село Косел. Подоцна се планира да изгради и сопствен капацитет. Најавено е реализација на 1000 нови работни места.

Костал е семејна фирма и познат снабдувач со напредни електронски технологии, електромеханички и мехатроничи производи за големи индустриски капацитети. Присутна е на 38 локации во 17 земји.

Најчитани вести