Балкан

Костиќ во 30 дневен притвор за убиството на Ивана

Костиќ во 30 дневен притвор за убиството на Ивана

Врховниот суд во Белград одреди 30 дневен притвот за Дарко Костиќ, кој е осомничен за силување и убиство на 14 годишната Ивана Подрашчиќ од Батајница.

Дежурниот судија му одреди на Костиќ притвор поради опасност од бегство, плашејќи се дека со неговото пуштање на слобода тој би и пречел на истрагата, како и поради опасност дека може да го повтори кривичното дело.

Телото на девојчето, кое се сметаше за исчезнато од крајот на јули е најдено во запуштена куќа. Полицијата соопшти дека девојчето е прво силувано, а потоа и убиено со тап предмет.