Македонија

Костов: Зошто во 2008-та Заев не побара да биде изземен од помилувањето

Костов: Зошто во 2008-та Заев не побара да биде изземен од помилувањето

Заев во 2008 беше помилуван од господинот Бранко Црвенковски, зошто тогаш не побара да биде изземен, зошто тогаш не беше ваков. Гледаме денес и вчера пак насилство, кршење на имот, насилие и пак повикување крв да падне, истакна во гостувањето на ТВ Нова поранешниот обвинитил Сотир Костов.

Костов додаде дека очигледно е дека СДСМ и Заев бегаат од избори и не сакаат да го слушнат судот на граѓанинот.

Пред тој суд се одважи претседателот да донесе одлука за помилување. Правнички одлуките се издржани. Немаме преседан. Иванов го користи правото што го користеа Борис Трајковски и Бранко Црвенковски, не се поминати законските овластувања, посочи Костов.