Свет

Крадец сфатил дека ограбил педофил, па го пријавил во полиција

Крадец сфатил дека ограбил педофил, па го пријавил во полиција

Непознат крадец од шпанскиот град Јеан, кој на својата последна жртва и украл видео камера и снимки, на полицијата и’ дојавил дека разоткрил педофил откако ги прегледал украдените видео материјали.

Полицијата крато потоа го уапсила осомничениот шеесет и четиригодишен маж и соопштила дека станува збор за фудбалски терен во младински клуб, кој децата ги мамел во неговата куќа ги принудувал да гледаат порнографија и потоа ги злоупотребувал.

Досега се идентификувани четири деца кои биле негови жртви. Едно од децата ее на возраст од 16 години и се претпоставува дека злоупотребата почнала уште на 10 години.

Инаку, крадецот се јавил во полиција од јавна говорница и кажал каде ќе ги остави снимките за полицијата да ги прегледа и да уапси педофилот.