понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 16

Кражба на милион евра кај аеродромот во Тирана

Во грабежот учествувале најмалку пет маскирани и вооружени лица.

vooruzen-grabez

Последни вести

По третпат за нешто повеќе од една година, вооружен грабеж се случи непосредно пред меѓународниот аеродром во Тирана.

Како што јави допсиникот на МИА, неофицијално се споменува кражба на сума од еден милиони евра банкарски средства, кои требало да бидат транспортирани за Виена.

Возилото со кое биле пренесувани парите прво било удрено од возилото во кое се наоѓале крадците, кои потоа со тврди предмети ги искршиле прозорците на комбито, го претепале обезбедвањето и ги украле десетте вреќи со пари.

Во грабежот учествувале најмалку пет маскирани и вооружени лица.

Во декември 2015 година на истиот пат беа украдени 3,5 милиони евра. Овој случај беше затворен со пресуда за шест лица од приватно обезбедвање за злопотреба на службената положба, додека за грабежот се товарат пет лица кои се уште не се идентификувани.

Друг грабеж е оној во кој од внатрешниот простор на аеродромот беа украдени 900 илјади евра. И за овој случај уапсени беа повеќе лица од агенцијата за обезбедување, како и од аеродромското обезбедвање. По едно лице се уште се трага.

Најчитани вести