Крими хроника

Кражба во демирхисарското село Обедник

Кражба во демирхисарското село Обедник

Жител на селото Обедник Демирхисарсо вчера во полицијата пријавил дека во текот на претходниот ден непознат стротел влегол во неговата куќа преку незаклучената врата и му украл златен накит и многу пари.

Според ограбениот крадецот му одземал 22.000 евра, 6000 американски долари, 2000 Швајцарски франци, 1500 австралиски долари и разновиден накит и со тоа му причинил вкупна штета од околу 1.900.000 денари.

Полицијата трага по сторителот.