вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Креираните метеријали на Заев едно, вистината сосема друго

zaev-pres-bomba-infomaks

Последни вести

Колку упорно и да се обидува  опозицијата  да го  демистифицра наводниот, како што милува да каже „криминал на власта“, за да може како единствен спасител на земјава да се укотви на вечно посакуваниот (но, очигледно за неа далеку недостижен) трон, заборава дека тој треба чесно и легитимно да се заслужи.

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, веќе втор месец, обелоденува незаконски снимени приватни телефонски разговори, правејќи тешко кривично дело со цел лична и политичка дискредитација на лица од власта, но и на други нивни соговорници кои според негов критериум и по чуден „случаен избор“, јавно ги објавува на своите прес- конференции.

Во неговата последна „бомбастична“ претстава, објавуваше наводни разговори во кои требало да се види влијанието на власта во судството.

Во овие разговори се споменува човек  за кој навоно се лобирало да ја добе пресуата, а тој денеска сам си кажа дека ја изгубил.  Потоа, за жена за која наводно било влијанено да биде ослоободена од кривично гонење за сообраќаен прекршок, а фактите говорат дека  била осудена прекшочно со висока парична казна.

По објавувањето на овие материјали, се распрашавме за конечната вистина. Во еден од креираните разговори се слуша името на извесен Сашо Величковски, за кој наводно министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, му се јавува на шефот на УБК, Сашо Мијалков, да добие извесна тужба во негова корист, а  дознаваме дека воопшто тој не ја добил пресудата. Денеска и самиот кажа дека процесот околу тоа се’ уште трае.
Ова е исто како случајот со уредникот на ТВ „Сител“, Драган Павловиќ -Латас, кој не ги добил тужбите, иако Заев имплицираше дека Латас местел судски случаи и за тоа презентираше креирани разговори.

Ова докажува дека овие материјали не се кредибилни, а единствено веродостоен факт е тој што укажува на тоа што всушност се реализирало, а не тоа што е зборувано.

Друг случај кој што го потврдува ова е тонскиот материјал кој што вчера  го објави Заев,  а  се однесува за наводен разговор меѓу Мартин Протуѓер и Гордана Јанкулоска, во кој Протуѓер замолува да се повлече кривична пријава за сопруга на негов другар.

Информациите до кои дојдовме, говорат за нешто сосема поинаку,  личноста за која се говори е осудена и тоа со висока парична казна и се работи за сообраќаен прекршок, а не крувичен.

Ова е уште еден показател дека СДСМ лови во матно и дека телефонските зазговори се некредибилни.

Најчитани вести