Македонија,Крими хроника

Кривична пријава против струмичанец кој фалсификувал документи за кредит

Кривична пријава против струмичанец кој фалсификувал документи за кредит

СВР Струмица поднесе кривична пријава против Г.Ф.(38) од Струмица, за сторено кривични дела „фалсификување исправа“ и „измама при добивање кредит или друга погодност“. На 07.05.2014 година, во банка во Струмица истиот при поднесување барање за добивање кредит приложил фалсификувани документи дека е вработен во ЈП „Македонски Шуми“-Струмица, по што кредитот му бил одобрен и му биле исплатени 307.813 денари.

По доставување на административна забрана на плата до ЈП „Македонски Шуми“-Струмица истата била вратена во банката со напомена дека такво лице нема вработено во ова јавно претпријатие. На овој начин, пријавениот ја оштетил банката за горенаведениот износ.