Македонија,Крими хроника

Кривична пријава за наставник кој со прачка ги тепал учениците

Кривична пријава за наставник кој со прачка ги тепал учениците

Педесет и пет годишниот наставник И.Т. од Делчево со прачка ги удирал учениците, а ги навредувал и со погрдни зборови.

Инцидентот се случил во октомври во ООУ Климент Охридски во Делчево подрачно училиште во с.Град, каде И.Т., вработел како наставник ги удирал и навредувал учениците.

Полицијата поради сомневање за малтретирање во вршење на службата му поднесе кривична пријава.