Македонија,Крими хроника

Кривична пријава за полицаец кој земал мито

Кривична пријава за полицаец кој земал мито

Раководителот на смена на граничниот премин Ќафасан, Љ.П. (43) заработи кривична пријава за примање на поткуп.

Според МВР, Љ.П. на 6-ти овој месец побарал 50 лица од двајца албански државјани за да не ги запише дека влегле во Република Македонија.

Двете лица патувале на релација Тирана-Скопје.Од аеродромот „Александар Велики“ тие требале да се упатат кон Брисел.

Следниот ден околу 4:30 часот при обид да ја поминат пасошката контрола на Аеродромот е утврдено дека на нивните патни исправи немаат печат за влез во државата.