Македонија,Крими хроника

Кривична за лихвари од Штип

Кривична за лихвари од Штип

СВР Штип поднесе кривична пријава против Т.А.(38) и Е.О.(41) двајцата од Штип поради кривично дело „лихварство“.

Пријавените во период од 2009 до крајот на 2014 година во повеќе наврати ја искористиле тешката имотна состојба и лекомисленост на тројца граѓани од Штип и во повеќе наврати им давале парични средства во вкупен износ од 146.000 денари, а за услугата односно позајмените парични средства  со оштетените договарале несразмерна имотна корист и истите требало да им вратат износ од околу 591.000 денари.