Македонија,Крими хроника

Кривична за малолетник кој крадел велосипеди во Аеродром

Кривична за малолетник кој крадел велосипеди во Аеродром

Петнаесетгодишниот А.В. доби кривична пријава поради сомнение дека сторил две тешки кражби.

Тој во периодот од 12.08 до 14.08.2014 година извршил две тешки кражби на велосипеди на подрачје на Општина „Аеродром“. Со употреба на сила тој го бројчаникот со кој биле обезбедени велосипедите, по што ги одземал и без да биде забележан од никого напуштал лице место.