Македонија,Крими хроника

Кривична за навредување на полицајци

Кривична за навредување на полицајци

Дваесет и деветгодишниот Ф.М. од Крива Паланка доби кривична пријава бидејќи се обидел да спречи службено лице во вршењето на должноста.

Тој во дворот на семејната куќа на Ќ.Р. вербално ги навредувал и ги попоречувал  полицајците да му  врачат платен налог за наплата на глоба поради претходно нарушување на јавниот ред и мир.