Македонија,Крими хроника

Кривична за радовишанец кој украл дрва за огрев

Кривична за радовишанец кој украл дрва за огрев
ЈП „Македонски шуми“ oбјави повик за набавка на дрва

ПС Радовиш поднесе кривична пријава против П.Р.(53) од с.Ракитец, за сторено кривично дело „кражба“.

Од страна на шумска полиција во месец октомври извршена е контрола во домот на пријавениот, каде се пронајдени и одземени 14 метри кубни огревни дрва, што пријавениот од планина над с.Конче бесправно ги исекол.