Македонија

Кривичниот суд го одби предлогот за притвор за Горан Грујевски

Кривичниот суд го одби предлогот за притвор за Горан Грујевски
Кривичниот суд го одби предлогот за притвор за Горан Грујевски
Кривичниот суд денеска донесе одлука со која го одби предлогот за  притвор  за началникот на 5-та Управа, Горан Грујевски.
 СЈО ја бараше оваа мерка по втор пат, откако Иванов ја повлече аболицијата. Судот ги одби и мерките на останатите осомничени од предметот „Тврдина“, што значи нема да и биде одземен пасошот на поранешната министерка Гордана Јанкулоска и началниците опфатени во истиот предмет со уништувањето на опремата со која било извршено нелегалното прислушување.