недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Кризниот штаб ги повика општините да помогнат во расчистувањето

stab-nova

Последни вести

Кризниот штаб кој беше формиран вечерва од Владата за справување со невремето ги повикува локалните самоуправи на преземање на активности кои се во нивна надлежност за чистење на патиштата до населените места во нивните општини и дејствување согласно планот за дејство во вакви околности.

Здравствените центри и екипи се во состојба на зголемена готовност, а екипи на МЕПСО вложуваат големи напори да го санираат дефектот на енергетската мрежа кај Ресен. На самото место и на патот до дефектот според информациите има метар и половина снежни наноси.

Очекувањата се дека околу полноќ ќе биде отстранет дефектот кај Ресен и регионот ќе добие струја.

Најчитани вести