Македонија

„Кршете пак ќе изградиме“, „Историјата не се брише со сквернавење на спомениците“- дел од транспарентите

„Кршете пак ќе изградиме“, „Историјата не се брише со сквернавење на спомениците“- дел од транспарентите

Илјадници граѓани од сите делови на Скопје се упатуваат кон Собранието на големиот народен собир во организација на Граѓанското движење за одбрана на Македонија.

„Кршете пак ќе изградиме“ и „Историјата не се брише со сквернавење на спомениците“, се само дел од транспарентите на граѓаните.

Покрај транспаренти, реките од народ веат македонски знамиња и пеат патриотски песни.