сабота, 25 март 2017  |  Вести денес: 24

Кружниот тек на „Туристичка“ во Охрид го добива финалниот изглед

Целосно се завршени градежните активности на самиот кружен тек на „Туристичка“ во Охрид а во моментов привршуваат естетските зафат.

ohrid-turisticka

Последни вести

Целосно се завршени градежните активности на самиот кружен тек на „Туристичка“ во Охрид а во моментов привршуваат естетските зафат.

Новоизградениот кружен тек се наоѓа на крстосницата на булеварот „Туристичка“ и улиците „Македонски Просветители“ и „7 Ноември“ во Охрид, а во моментов екипи на ЈП „Охридски Комуналец“ хортикултурно го уредуват средишниот простор внатре во самите кружни текови, во големиот и секундарниот.

Целосно се завршени градежните активности на самиот кружен тек, каде е поставена нова атмосферска канализација, двослоен асфалт, а крстосницата е целосно одбележана и поставена е заштитна ограда за пешаците.

Ова е третиот кружен тек за регулирање на сообраќајот по најважната улица во Охрид, по оние на крстосниците со улиците „„АСНОМ“ и „Бистрица“.

Моментално во изградба е кружниот тек на крстосницата на булевар „Туристичка“ со улицата „Абас Емин“ кај Градскиот пазар, а во наредниот период треба да започне изградбата и на кружниот тек на крстосницата „Туристичка“ со „Јане Сандански“ кај охридската Гимназија.

Вчера беше предаден во употреба и новоасфалтираниот крак на улицата „Сирма Војвода“, што беше едно од барањата на жителите од тој дел на Охрид.

Најчитани вести