Македонија

Крводарителска акција „Јас штотуку спасив живот, а Вие?“ во чест на роденденот на Тоше

Крводарителска акција „Јас штотуку спасив живот, а Вие?“ во чест на роденденот на Тоше

Фановите на Тоше Проески во соработка со Црвениот Крст на Македонија и поддршка од Фондацијата „Тоше Проески“ ја организираат крводарителската акција „Јас штотуку спасив живот, а Вие?“ во чест на неговиот 33 роденден.

Оваа традиционална акција на ниво на град Скопје се одржува денеска по осми пат. Местото и времето на настанот се Дом на АРМ – Скопје од 10 до 18 часот.

Во чест на Тоше во Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ ќе се оддржи панихида.