недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Kрводарителска акција по повод празникот „Голема Богородица“

Карактеристично за оваа крводарителска акција е што секоја го надминува сопствениот рекорд на дарувани единици крв.

krvodaritelska-akcija-vo-kriva-palanka-217088

Поврзани вести

Општинската организација на Црвен крст Центар во соработка со Институтот за трансфузиона медицина, утре по повод големиот христијански празник „Голема Богородица“, ќе ја реализираат традиционалната 13-та крводарителска акција.

Акцијата ќе се одржи во Домот на АРМ од 9 до 15 часот.

Карактеристично за оваа крводарителска акција е што секоја го надминува сопствениот рекорд на дарувани единици крв.

Мината година на акцијата се одѕваа повеќе од 300 граѓани, од кои 286 даруваа крв.

Најчитани вести