среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 47

Крводарителска акција во Кисела Вода

Акцијата е традиционална и се организира во соработка со Заводот за трансфузиологија-Скопје.

img_0476

Последни вести

Општина Кисела Вода заедно со општинската организација на Црвен Крст-Кисела Вода организира крводарителска акција која ќе се одржи утре, од 11 до 15 часот, во големата сала на општината. Акцијата е традиционална и се организира во соработка со Заводот за трансфузиологија-Скопје.

Општина Кисела Вода ги повикува сите заинтересирани хумани луѓе да се вклучат во оваа акција, да даруваат крв и да спасат нечиј живот. Во неа ќе учествуваат и претставници на општинската администрација и членови на сите месни и урбани заедници од општината. И оваа година, мотото на крводарителската акција останува исто – Придружете ни се да даруваме крв денес, зошто утре можеби и нам ќе ни треба!

Најчитани вести