понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 7

Крвта на рацете на Владе Милчин

milenko

Миленко Неделковски

Уште еднаш да утврдиме, Владимир Милчин е лустриран КОДОШ. Човек што го кодошел најголемиот МАКЕДОНСКИ глумец и патриот Ристо Шишков.

Владе Милчин, исто така е  нечовек што е директен предизвикувач на самоубијствата што ги извршија неговите “глумици“ во времето на постоењето на неговото театарче“Зелена гуска“. Се џиткаа од тогашната карабина на сегашна МРТВ како крушки. Депресивни, напиени, надрогирани, исфрустрирани, мотивирани од Милчин. Милчин на совест ги носи нивните млади животи.

Ако се видат сегашните протести на соросоидите и СДСМ, ќе се види потписот на Владе Милчин. Користи  слични психијатриски случаи, ги пушта на улица да гинат тие и недолжни околу нив. Наркомани, пробисвети, лезбејки, хомосексуалци, самоубијци…

Кај Милчин ништо не е сменето од далечната 1980-та, од (само)убиствата на неговите “глумици“. Повторно има ист кастинг, повторно живото на другите луѓе апсолутно не му е битен. Важни му се само неговите монструозни идеи. Лечењето на неговите комплекси.

На Владимир Милчин ништо не му е важно, уште помалку свето. Ниту млади животи, ниту име на држава, нити безбедноста на државата, ниту иднината на граѓаните. Ништо не му е важно на овој деструктивен манипулатор, лажго, тастер и ПРЕДАВНИК.

Во моментиве на силна загриженост на сите граѓани на Република Македонија, во моментиве на херојското однесување на безбедносните сили на Македонија, во моментиве на жртви, во моментиве на агресија на радикални исламисти од Косово  – на Владимир Миличн само му е важно неговите протести да не биле забранети!!! Протестите му се важни а не смртта и прострелните рани на нашите бранители.

Јас знам дека му се важни протестите оти така ја ослабува одбрамбената моќ на Македонија. Сака да ги развлекува и рацепкува безбедносните сили што мора да се борат на “Кумановскиот фронт“, но и да го бранат државниот имот и мирољубивите граѓани од насилнички и крволочми демонстрации.

На овој начин, Владимир Милчин се ставил на располагање, и комплетно е во функција, на ВЕЛИКОАЛБАНСКИТЕ аспирации кон Македонија.

Тоа тој денеска го потврдува преку својот ФБ статус. Но, и преку нарачаните манипулации од Либертас, Плусинфо, А1он (портали кој тој ги плаќа) дека ова било местенка, театар, изнајмување на анархисти и терористи.

За местенки во Македонија се задолжени Владе Милчин и Срџа Поповиќ. Сите демонстрации, пленуми, “надежи“, бојкоти се со потпис на овие двајца. Не се знае кој од кого поопасен. Тие двајца, на крајот ќе мора да завршат таму каде што е Велија Рамковски.

Оваа криза ќе заврши. Зоран Заев ќе заврши со долгогодишна затворска казна. Но потоа, потоа мора да се формира суд за Воени злосторства. Таму ќе треба да бидат судени сите македонци што се странски платеници, подбуцнувачи, манипулатори, фалсификатори… На обвинителната клупа, баш како за време на Нимбершкиот процес, во нашиот “Кумановски процес“, прв ќе треба да биде седнат Вадимир Миличн КОДОШОТ. Човеот со крв на рацете. Македонска крв.

Најчитани вести