Македонија

Кулиќ: Сега се знаат актерите и одговорните авторитети поврзани со падот на претседателскиот „кингер“

Кулиќ: Сега се знаат актерите и одговорните авторитети поврзани со падот на претседателскиот „кингер“

Шефот на повторената истрага за авионската несреќа во која загинаа претседателот Борис Трајковски, седуммина членови на делегацијата и двајца пилоти, Омер Кулиќ, во текот на овој месец ќе ги соопшти резултатите од истрагата.

Кулиќ за „Вест“, изјави дека сега се знаат актерите и одговорните авторитети поврзани со падот на претседателскиот „кингер“, а наскоро јавноста ќе ги дознае сите детали.