Македонија

Кулиќ: Веќе е јасно кој е одговорен за смртта на Трајковски

Кулиќ: Веќе е јасно кој е одговорен за смртта на Трајковски

Шефот на повторената истрага за авионската несреќа во која загинаа претседателот Борис Трајковски, седуммина членови на делегацијата и двајца пилоти, Омер Кулиќ, во текот на овој месец ќе ги соопшти резултатите од истрагата.

Кулиќ за „Вест“, изјавил дека сега се знаат актерите и одговорните авторитети поврзани со падот на претседателскиот „кингер“, а наскоро јавноста ќе ги дознае сите детали.