Крими хроника

Кумановчанец предизвикал пожар, изгорела цела викедница

Кумановчанец предизвикал пожар, изгорела цела викедница

Кумановвчанец (Г.Т) на 17 авуст минатата година, предизвикал пожар  во  атар на кривопланечкото село Узем, при што изгореле викенд куќа и помошна просторија сопственост на лице од Скопје.
Полицијата
 поднесе кривична пријава против сторителот, за сторено кривично дело „предизвикување општа опасност“.