Македонија,Крими хроника

Кумановец нападнал полицаец и му скинал дел од униформата

Кумановец нападнал полицаец и му скинал дел од униформата

Кумановците Н.Н. (32) и С.Н. (28) добија кривична пријава бидејќи нападнале полицијаци и ги спречувале да си ја вршат работата.

На седми овој месец на улицата „Моша Пијаде“ откако полицијата поради констатиран сообраќаен прекршок запрела патничко возило, во кое биле пријавените, истите почнале вербална расправија, во која Н.Н. физички го нападнал полицаецот кинејќи му дел од униформата, додека С.Н. ги попречувал во преземањето на службени дејствија.