Македонија

Куманово повторно најзагадено во Европа, Дамјановски молчи: СДСМ без мерки 27 години

Куманово повторно најзагадено во Европа, Дамјановски молчи: СДСМ без мерки 27 години

Моментално (21.021.2017, сабота 13 часот) Куманово има загадување од 338 мг/м3, а максималната дозволена граница е 50 мг/м3.

Со месеци ги нема ниту НВО платениците на Сорос, кои воопшто не ги интересира здравјето на кумановци.

Сето ова покажува дека СДСМ нема никаков план и програма за загадувањето, затоа што режимот на СДСМ во Куманово трае 27 години, а градот е најзагаденото место во Европа.

Во меѓувреме канцерогените загадувања се во пораст, а општината не прави буквално ништо.