вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 39

Куманово за Божиќ е убедливо најзагадениот град во државата, СДСМ не направи ништо веќе 27 години

Поврзани вести

За Божиќ Куманово е убедливо најзагадениот град во Македонија.
Во моментов, концентрацијата на отровните цестички ПМ 10 е 65 мг/м3, што е 30 проценти повеќе од максимално дозволено загадување.

Еколошката катастрофа на Куманово е толку голема, а состојбата не може да се ублажи ниту со ветерот и снегот што падна.

СДСМ ја има апсолутната власт веќе 27 години, без било каков план и мерки, оставајки ги Кумановчани да се гушат, со растечка стапка на карциноми и други заболувања.

Од гасификацијата на Зоран Заев нема ништо, кој во Струмица го продава најскапиот гас во Европа.

Го нема ниту Оливер Спасовски, кој со години беше секретар на општина Куманово.

Додека Куманово тивко умира од еколошката катастрофа со најзагаден воздух во Европа, ги нема никаде ниту професионалните платеници од еколошките НВО на СДСМ и Сорос.

 

Најчитани вести