Свет

Курдските министри најавија враќање во ирачката Влада

Курдските министри најавија враќање во ирачката Влада

Курдските министри кои се повлекоа од Владата со повлекувањето на премиерот Нури ал Малики повторно влегоа во Владата, соопшти денеска министерот за надворешни работи Хошар Зебари, по националност Курд, кој исто така привремено се повлече.

Малики ги разлути курдските политичари обвинувајќи ги дека им пружиле заштита на терористите по освојувањето на милитантите од Исламската држава на големи делови на Ирак во јуни.