Македонија

„Курир“: Дебаклот на хулиганскиот протест на СДСМ ги раскара нивните новинари

„Курир“: Дебаклот на хулиганскиот протест на СДСМ ги раскара нивните новинари

Револуцијата започна да си ги јаде сопствените „деца“. Иако не станува збор за деца, туку за едни од водечките пера на СДСМ, двајцата Бранковци – Тричкоски и Героски.

branko

Како што пишува порталот „Курир“ концептуалните несогласувања во таборот на сдсмовските шарени платеници не се нови, но ескалираа после дебаклот на сдсмовскиот обид за некаква револуција на кој му претходеше двомесечно вандалиирање споменици, уништување државен имот, блокирање на слободното движење на луѓето и физички напади врз цивили – се до „крајот на зададениот ултиматум“ и обидот да се урне споменикот на Прометеј наспроти Собранието на Република Македонија.

Тричковски е доста незадоволен од однесувањето на Заев, Героски е многу поумерен и според него Заев не смеел да изнесе толкав народ на улица и да не го „води шоуто“, како и дека ултиматумите биле грешка.

0.02.01.f0f0a7fe2a2b588de58c750d5f16299ac04eadebfb7d3aee1cecf0edb3b623bc_full eden-n zam1 0.02.01.25f06480a60e2934842432e67729aeff4bd3d313602aee26d907f863d4869a3c_full les-4

Саше Политико е поконкретен од Героски и тврди дека СДСМ донел 90% од луѓето вчера, а тука и таму се наоѓа и по некој интересен коментар од Тито Беличанец.

politiko-1

tito-belicanec-slika-so-spomenikЗа Беличанец е интересно и дека неколку часа пред соборувањето на Прометеј објави цртеж на својот фејсбук профил од соборување на споменик, уште еднаш потврдувајќи дека дебаклот од „револуција“ е авторско дело и план на СДСМ како скриен зад „граѓаните“ да се обиде преку деструкција уште еднаш да дојде на власт без избори.

Исто како и лани – и годинава не успеа.