ТОП

„Курир“: Катица го плаќа Боки Бургија за да ги навредува судиите

„Курир“: Катица го плаќа Боки Бургија за да ги навредува судиите
Продолжува оркестрираниот напад од СЈО кон судиите и сите останати кои не се согласуваат со беззаконието и политички мотивираните хајки на Катица Јанева и нејзините обвинители. Јанева за оваа намена, покрај неетичките напади кои ги спроведува лично, од државни пари плаќа луѓе како Александар  Тортевски, Мирослав Грчев, а од неодамна и колумнистот и осуден криминалец Боки Бургија, кои се задолжени  по опозициските телевизии и портали да шират говор на омраза и да им се закануваат на судиите и судовите во државата, како и на сите кои ги презираат политичките намери на СЈО.

Токму Боки Бургија кој од неодамна е на платен список на Јанева е меѓу првите кои решија „чесно да си ги одработат парите“ и да ги спроведат нарачките на Јанева и СЈО, па во неговата колумна на гласилото на СДСМ/Сорос „Слободен печат“ и порталот Плусинфо објави колумна во која ги навредува и понижува судиите кои се мета на Јанева.

burgija

-Oткако ќе испоседнете во функционерските фотелји, јачувствувате само моќта и сигурноста под сопствените задници, напливот на тестостеронот во јајцата, или јебозовниот импулс на гребење пред ебење во вагиналнитешуплини пред материците кај судијките од тевтерчето, и не помислувате да им гиразберете приказните, за праведно да ги извлечете доказите од истите и праведно им пресудите, да ги заштитите во името наз аконот и правдата, пишува новиот платеник на Катица Јанецва и СЈО Боки Бургија.

Ваквите хајки и нарачани текстови од СЈО воопшто не се новина. Јавноста веќе се навикна на зачестеното присуство на Александар Тортевски, исто така платеник на СЈО, на емисиите на проопозициските телевизии, каде што глуми независен експерт кој ја брани работата на Јанева и јавно шиканира и врши хајки нарачани од неговите наредбодаватели.

Ваквиот однос на СЈО и навредите од нивна страна кон судиите наиде на жестока реакција од Републичкиот Судски Совет чиј Претседател Караџовски излезе со изјава, во која меѓу другото потенцира:

-Во моето постапување како кривичен судија (никој н.з.) не ме навредил на начинот на кој што специјалната јавна обвинителка Катица Јанева ги навредува сите судии во Република Македонија. Иако не го кажува името и презимето, знаеме за кои судии се работи. Ги навредува на лична основа, а дури во едно интервју на телевизија оваа недела кажа дека можеби „не се ни луѓе, а да не разговараме за нивниот морал“. Тоа е недозволиво, вели Караџовски.

-Тоа е конкретно напаѓање на еден суд и тоа е директно во функција на рушење на угледот на судот и на целото судство. Тоа  е крајно неетичко, нецивилизирано и некултурно.  Во нашата судиска и јавно обвинителска етика стои дека она што како доверлив материјал сме го добиле во работата можеме да го корситиме само во извршување на работата а не да го користиме при давање на интервјуа дека нешто знаеме за некого, дополнува Караџовски.

Таканаречениот „Боки Бургија“ не е единствениот прославен колумнист кој ширел говор на омраза, повикувал на насилство и ги спроведувал сите валкани нарачки на СЈО. Професорот Мирослав Грчев, поранешен градоначалник на општина Центар од редовите на СДСМ, и човек кому СЈО му овозможува ангажмани, во своите колумни не заостанува со пренесување на недоличните навреди и говор на омраза од страна на СЈО и Јанева кон сите оние кои Јанева и СДСМ/СЈО/СОРОС ќе ги детектира како свои политички противници и непријатели.