Македонија

„Курир“: Лагите и конструкциите на СДСМ и Јанева се уриваат една по една

„Курир“: Лагите и конструкциите на СДСМ и Јанева се уриваат една по една

Специјалното јавно обвинителство со Записник за примопредавање на предмети, преку истражител во МВР, ги вратило одземените лични карти за наводниот криминал кој го откри Оливер Спасовски и со кој ја манипулираше јавноста, пишува Курир.

Како што дознаваме, освен во Скопје одземени лични карти биле вратени и во Гостивар – 1168. Во Струмица 217, 189 во Струга, 178 во Кичево. Лични карти се вратиле и во Тетово, Куманово, Велес, Неготино, Битла, Прилеп, Дебар, Македонски Брод, Делчево, Валандово, Радовиш, Гевгелија, Штип, Крушево, Кавадараци, Неготино, Кратово, Берово и Свети Николе.

Ваквиот записник е само уште една потврда во низата со кои паѓаат во вода сите манипулации и конструкции дека некој од вработените правеле било каков криминал при издавањето на личните карти. Целата конструкцијапочна да излегува на површина кога засегнати граѓани јавно се пожалија дека семалтретирани и тормозени само за некој да ја добие улогата и да глуми криминал.

За потсетување, таков беше примерот со Македонка од Лондон која не можела да си ја подигне личната карта бидејќи и била одземена од Катица Јанева.