Македонија

„Курир“: Патлогија на лажење на опозицискиот лидер (видео)

„Курир“: Патлогија на лажење на опозицискиот лидер (видео)

Дека СДСМ е партија која се служи со лаги и манипулации од најдолен вид не е ништо ново за македонските граѓани. Граѓаните ова го докажуваат во секој изборен процес покажувајќи и на опозицијата дека со лаги не се доаѓа на власт, пишува „Курир“.

Но, по се изгледа таа лекција во СДСМ никој не сака да ја научи. Дека опозициските функционери може да ве гледаат во очи додека ве манипулираат покажува и овој говор на Зоран Заев снимен на трибина на опозициската партија, пред откривањето на Фабриката за афери.

Само неколку дена по објавувањето на манипулацијата нa „Фокус“, односно на 1-ви декември 2014-та година, лидерот на СДСМ Зоран Заев од трибина во Гостивар изјави дека тоа што се “штанцале пасоши во приватни домови самопотврдувало колку власта е несериозна, колку немало држава и државни институции“.

Да се штанцаат пасоши во приватни домови, ги видовте и сликите и снимките што се излезени. Тоа само по себе најавува што тоа се случува во Македонија за време на избори. И од тие причини, уште еднаш, само оваа афера којашто ја вади Фокус, потврдува колку власта е несериозна, колку нема држава и државни институции и дека се е партија, рече Заев.

Posted by Press24.mk on Tuesday, January 26, 2016