Македонија

„Курир“: Професионалните протестанти од СДСМ и СОРОС земаат пари за хулиганските сцени

„Курир“: Професионалните протестанти од СДСМ и СОРОС земаат пари за хулиганските сцени
Демолирање на канцеларијата на претседателот Иванов

Професионалните протестантите од СДСМ и СОРОС земаат пари за хулиганските сцени од протестите преку мрежата на СОРОС да се шират во светот и да предизвикаат меѓународна интервенција, пишува „Курир“.
karmin-450x306

Порталот потсетува дека медиумите веќе пишуваа дека јавноста во Македонија е добро запознаена дека истите луѓе на Срџа Попович од Канвас што го реализираа украинското сценарио, а беа и тренери за протести во опозициските редови и ги обучуваа нивните членови заедно со навивачките групи како да протестираат и да направаат хаос и безредие.

На овие соросови  платеници народот не им е важен, важно е да има слики на девојки залепени со лицата до штитовите, лица со маски кои фрлаат молотови коктели и бакли, тоа се се’ платени лица кои земаат пари преку соросовите организации. Во изминатиот период медиумите пишуваа дека СДСМ плаќа чета професионални демонстранти. Ова е добро позната методологија на СДСМ во очајничките обиди да добијат масовна поддршка на своите настани, во недостиг на поддршка од народот која ќе ја заслужат со својата програма, идеи и доверба која би била заслужена, пишува порталот.

2protesti

Инаку „Курир“ пишува дека претседателот на СДММ Аеродром Благоја Петрушевски самиот признава дека за вакви намени како протести кои треба да се прикажат како независни, пари „има колку сакаш”.

Сумата од илјадарка по човек (плус такси) е за 300 денари пониска во споредба со она што СДСМ го плаќаше како дневница на своите професионални демостранти за време на кампот пред влада.

naum