петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 19

Лашкоска: Зошто ви пречат знамето и химната на Македонија

Лашкоска апелираше дека сите граѓани на Република Македонија повикуваат СДСМ да се откажат од Тиранската платформа.

laskoska

Поврзани вести

Пратеничката Ане Лашкоска од ВМРО-ДПМНЕ во средата од собраниската говорница ги потсети колегите од СДСМ дека нивниот лидер Зоран Заев е човекот којшто јасно кажа дека ја прифатил Тиранската платформа и нацрт Законот за јазици.

 

Заев јасно кажа дека платформата на албанските партии е прифатена и дека е договорен Законот за јазиците кои треба да спроведе двојазичност во Република Македонија“, решек Лашкоска.

 

Лашкоска апелираше дека сите граѓани на Република Македонија повикуваат СДСМ да се откажат од Тиранската платформа.

Исто така, Лашкоска ги запраша колегите од СДСМ, кога веќе прифатиле промена на знамето, химната и другите национални симболи на државата, да одговорат што е тоа што им смета во државните симболи.

Најчитани вести