Македонија

Латас до Заев: Добредојдовте кај непријателите!

Латас до Заев: Добредојдовте кај непријателите!

Добредојдовте кај непријателите. Вака Драган Павловиќ – Латас го поздрави Зоран Заев на стартот од интервјуто прво по доаѓањето на лидерот на СДСМ на чело на опозициската партија.

Заев веднаш се повика на прислушуваните разговори, но Латас рече дека станува збор за криминално стекнати матеирјали. Уредникот на Сител потенцираше дека никој во светов не посегнал по вакви криминални методи.

Латас на самиот почеток на интервјуто го праша Заев каде се неговите разговори.

Заев рече дека се што поседува доставил до Специјалното јавно обвинителство. Забележително е дека Заев повторно се премисли за бројот на разговорите и овој пат кажа дека доставил 1 милион и 50 разговори.

Нејасно е зошто Заев ја лажеше јавноста за бројот на материјалите.